Kunst en cultuurcentrum de Kunstberg

Josefine geeft de cursus tekenen en schilderen. Zij neemt dat over van Harm Sebregts, die wegens studie aan de Kunstacademie zijn activiteiten voor Kunst en Cultuur Woudenberg tijdelijk stopt. Tijdens deze cursus verkent Josefine verschillende technieken en materialen om op deze wijze met de cursisten te bouwen naar een eindwerkstuk. De cursus is geschikt voor beginners én gevorderden aangezien Josefine iedereen individuele begeleiding biedt.

“De cursus aquarel nodigt uit tot experimenteren; nat op droog, nat- in nat techniek maar ook gaan we in op kleurentheorie en bouwen we een eigen voorkeurspalet op. Ik breng bijzondere materialen mee zoals aquarelpotloden, pigmenten en diverse soorten papier.”

De cursus landschappen in pastelkrijt verkend deze techniek als landschapskunst. Aan de hand van voorbeelden en verschillende pasteltechnieken wordt er toegwerkt naar een eindwerkstuk. Er is veel ruimte voor experimenteren en Josefine brengt verschillende materialen mee ter kennismaking.

Één van Josefines sterkste talenten schuilt in het digitaal illustreren. Zij gebruikt daarvoor de betaalbare app Procreate op een Ipad met Apple pen. Cursisten die zich hierin willen bekwamen kunnen in een basiscursus veel te weten komen over deze toegankelijke manier van tekenen. Nadien volgt bij voldoende interesse een gevorderden cursus waarin zij kan ingaan op technische en illustratieve uitdagingen.

Meer informatie treft u op de website van Kunstberg Woudenberg